Найрідкісніші тварини світу

Найрідкісніші тварини світу

На Землі існує багатомільйонне різноманіття видів тварин, на жаль, чисельність деяких з них, вимірюється десятками.



Міжнародний союз охорони природи визначає частку вимираючих видів як 40% всіх організмів, заснованих на різноманітності видів, відомих до 2006 року. Ми розповідаємо про найрідкісніших тварин світу, які живуть на нашій планеті.


Жираф Ротшильда

Немає в світі жодного ссавця, який був би вищим, ніж жираф Ротшильда. Ріст самця становить більше п'яти з половиною метрів, самка нижче на метр. Вага самця практично дві тонни, самка важить трохи більше тонни.На голові у жирафа Ротшильда не два ріжка, а п'ять

Звертає на себе увагу красивий окрас тварин, а також нестандартне для жирафів число ріжок: не традиційних два, а п'ять. Живуть ці жирафи тільки в Кенії та Уганді. За словами екологів, у природі залишилося не більше семи сотень жирафів Ротшильда.

Північний гладкий кит

Північний кит має довжину до 21 метра (самці), а важить близько ста тонн. Практично половину всієї маси становить китовий жир. Північний кит мешкає в Атлантичному океані, в більшій частині на північному заході, в той час як на сході повністю винищений.На всій земній кулі вціліли не більше трьохсот північних гладких китів

Зараз його можна зустріти у водах Нової Англії і в Мексиканській затоці. Збереглося близько трьохсот особин.

Білий лев

Вид відкритий порівняно недавно - в 1975 році. Він налічує близько трьох сотень особин, які нині мешкають не в дикій природі Африки, а в необхідних для збереження виду умовах, які є в спеціальних заповідниках ПАР. Довжина білого лева становить понад три метри, а вага може сягати 310 кілограмів.Білий лев - унікальний представник сімейства котячих

Тонкінський ринопітек

Зустріти цю тварину з загону приматів можна тільки на півночі В'єтнаму, поруч з річкою Сонг-Кой. Вони відносяться до сімейству мавпових. Живуть на деревах, де створюють гареми. Харчуються листям, бамбуком і фруктами. До сьогоднішнього дня їх збереглося менше 250 особин. Тривалість життя сягає двадцяти років. Жіночі особини здатні народжувати по одному дитинчаті на рік.Мавпочки невеликого розміру дуже рухливі і спритно карабкаються по деревах


Папуга какапо

Єдиний у світі папуга, який у процесі еволюції втратив здатність літати, мешкає в Новій Зеландії. Ймовірно, це сталося через відсутність хижаків, які могли б заподіяти шкоду папузі. Максимальна висота, з якої птах може планувати, становить 25-30 метрів.Папуга какапо має насичений зелений забарвлення і шовковисте оперення

Більшу частину дня він проводить пасивно в гнізді, а вночі починає полювання, щоб добути собі їжу. Какапо живе довго, в середньому дев'ять десятків років. На даний момент залишилося менше ста особин папугу какапо.

Довгоплят

Звірок належить до загону приматів. Довгоп'яти існували на планеті ще 55 мільйонів років тому. Вони мають досить кумедну зовнішність, великі милі очі, а також мімічні зморшки, які дозволяють змінювати вираз обличчя залежно від ситуації.Довгопят - один з небагатьох звірят, у якого є міміка

При цьому вони дуже маленькі і поміщаються в долоньці. Живуть довгоп'яти в лісах Філіппінських островів. Більшу частину життя вони проводять на деревах. У нічний час доби виходять полювати в пошуку видобутку.

Красноногий ібіс

Ібіс має великий розмір для особин свого виду, досягаючи 78 см. У птиці оперення білого кольору, яке набуває сіруватий відлив у період розмноження. Раніше красноногий ібіс налічував величезну кількість особин у різних країнах світу.Красноногий ібіс володіє красивим світло-помаранчевим забарвленням

Однак до наших днів вціліли менше двадцяти особин, які охороняються від хижаків і браконьєрів. Вдень ібіс мешкає в долинах річок і на рисових полях, а в нічний час - на високих деревах.

Хоботкова собачка Петерса

Важко сказати, чому цей звірок називається собачкою. Все, що об'єднує її зі звичною всім собакою, це чудовий нюх, який допомагає невеликому чорно-помаранчевому звірку шукати супротивників на своїй землі, а також визначати, де знаходиться самка.Хоботкова собачка Петерса схожа швидше на мишку


Мешкає собачка Петерса в Кенії, Танзанії і на близьких до Танзанії островах. У денний час доби собачка шукає комах, якими харчується, а вночі відпочиває в маленьких ямках, в яких вона самостійно робить гніздо з гілок і трави.

Гігантська м "котела черепаха

Унікальний вигляд черепахи, який має лічену кількість представників. Водиться вона виключно в прісній воді, а вага сягає двох сотень кілограмів. Панцир у черепахи відсутній, а тіло покрите м'якою шкірою, що невластиво більшості черепах у світі.У цьому плазуні ледве можна розрізнити черепаху

Сніговий барс

Представник сімейства котячих має світло-сірий колір і густий хутро. Мешкають вони в горах Азії: у Гімалаях, на Тибеті та Алтаї. Барси мають одиночний уклад життя. Харчуються вони козлами, косулями, баранами, оленями.З 2016 року полювання на снігових барсів заборонене в усьому світі

Шлюбний період у білих барсів припадає на лютий-березень, а виробляти потомство вони можуть після досягнення трьох-чотирьох років. Самка може народжувати двічі на рік.

Редакція uznayvse.ru пропонує вам познайомитися зі статтею про тварин-довгожителів.