Коли день Анни за церковним календарем?

Коли день Анни за церковним календарем?

Щодня в церковному календарі присвячений пам 'яті святого, найчастіше відразу кільком. Іменини, або день ангела - це день вшанування святого, ім 'я якого при хрещенні отримав чоловік. Месяцеслов - це церковна книга, яка зібрала в себе списки всіх днів пам 'яті святих. Днем пам 'яті святого, в основному, стає день його смерті на землі. Іншими словами - час зустрічі з Богом, перехід у вічність, те, до чого і прагнув подвижник. Якщо батьки хочуть назвати дитину, виконуючи суворі традиції церкви, то необхідно розглядати імена тих святих, чия пам 'ять шанується на 8 день від народження немовляти.

День іменин Анни: як визначити

Церковний календар може зберігати в собі кілька днів імені одного і того ж святого. Також одне і те ж ім 'я може бути у кількох святих. Тому для визначення за церковним календарем дня ангела Анни, необхідно знайти день пам 'яті святого з цим ім' ям, який за датою йде найближчий до дня народження людини. Ім "я, яким нарекли немовля при хрещенні, залишиться незмінним на все життя, а також воно залишиться і після його смерті, відходу у вічність. Важливо подивитися інші дні пам 'яті вашого ангела-святого, якщо вони є, то вони будуть малим днем ангела Анни. Жіноче ім "я Анна у всі часи було поширеним, починаючи з стародавніх, закінчуючи теперішнім часом. З єврейської воно перекладається як "благодать". У церковному календарі день ангела, або іменини Анни ґрунтуються на 27 святих з цим ім 'ям.


Щоб дізнатися, коли святкувати іменини, необхідно знайти день святих з цим ім 'ям у церковному календарі, як вже було сказано. Але варто враховувати, що в місяцеслові всі дати представлені за старим стилем. Також слід звернути увагу, що багато загиблих за віру в Христа постраждали в радянські роки, і були приурочені до лику святих тільки в 2000 році. Тому, коли людина охрестилася раніше 2000 року, ці великомученики не входять до числа її небесних покровителів.

Святий покровитель, шанування і наслідування його

Про молитви святим покровителям писав багато преподобний Сілуан Афонський. Ці святі бачать справи і життя людини, яка носить їх ім 'я. Вони перші чують прохаючі молитви, знають про всі скорботи. Святі моляться і не забувають про людей, тому звернення до них, шанування їх є настільки важливим моментом. Бог наділив їх такою благодаттю, що своєю любов "ю вони здатні обіймати і наділяти весь світ добром. Бачачи всю скорботу, страждання людей, вони не перестаючи просять за людину перед Богом.

Для того щоб вшанувати святого, людині потрібно не тільки молитися йому, а й намагатися наслідувати цей святий, його віру і подвиги. Для цього необхідно вивчити його життя і подвиги. Як можна частіше звертатися до нього за допомогою молитов, пам 'ятати і знати, що на небі у людини є захисник і помічник. Іменини, день ангела Анни - важливий у житті людини з цим ім 'ям. Обов 'язково в цей день необхідно вшанувати пам' ять святого. Найкраще буде відвідати церкву, помолитися, поставити свічки.

Що можна подарувати

Найкращим подарунком у день ангела Анни буде все, що зможе посприяти духовому зростанню людини: посудина для зберігання святої води, ікона, цікаві церковні свічки. Добрим подарунком на всі часи буде релігійна книга.

Пророчиця свята Анна (мати пророка Самуїла)

Шанування її пам 'яті випадає на 9 грудня (відповідно, 22 грудня за новим стилем). Блаженна свята пророчиця Анна була з Аримафеї. Її чоловіка звали Елкан. Він дуже любив Анну, але йому довелося одружуватися ще на Феннані, тому що Анна не народжувала йому дітей. Феннана, навпаки, народила йому кілька дітей, тому він частіше проводив з нею час. Анна дуже сильно переживала і сумувала з приводу свого незліченності. Але злість не охопила її душу, вона постійно молилася і виконувала Божі заповіді. Елкан теж був дуже віруючою людиною. Він щороку приносив жертву Богові, як це і належало. Одного разу після такого жертвопринесення Елкан ділив залишки їжі межу своєю родиною. Одну половину він віддав Феннане і дітям, а іншу своїй першій дружині. Феннану це дуже зачепило,

її серце наповнилося ненавистю і заздрістю. Анну це дуже засмутило. Вона довго плакала, і люблячий чоловік ніяк не міг її втішити. Після закінчення священної трапези жінка поспішила до храму, де впавши на землю, почала виливати Богові свою скорботу. У цей день вона дала обітницю, що якщо Бог почує її благання і дарує їй дитя, то вона віддасть його на служіння Господу. За цілою цією картиною спостерігав священик Ілій, який вирішив, що жінки була нетвереза. Ілій підійшов до неї і попросив витверезитися, а потім приходити в це святе місце. Анна пояснила, що вона твереза, але душа її сумує і вона виливає цей біль перед Богом. Тоді Ілій дав благословення і відпустив нещасну жінку, сказавши, що Бог виконає її прохання.


І, насправді, Господь дарував Анні дитину чоловічої статі, яка згодом стала великим пророком, керівником і народним обранцем людей Ізраїлю. Хлопчику дали ім 'я Самуїл (спрошений у Господа). Після того як Анна відгодувала немовля грудьми, вони разом з чоловіком вирушили до Сіла. Вони дякували Богові про дарування і віддали хлопця первосвященику Іллі, щоб їхній син зміг присвятити Богові все своє життя. Ілій дав Анні благословення і сказав, нехай Бог дасть тобі ще багато дітей. Так і було, у Анни народилося ще 3 сини і 3 дочки.

Дочка Фануїла: свята праведна Анна Пророчиця

Її поминають 3 серпня і 28 (16 лютого і 10 вересня - за новим стилем.) Анна Пророчиця була дуже праведною і цілеспрямованою жінкою, яку Бог дав даром передбачення. Вийшовши заміж, вона прожила з чоловіком близько 7 років, була поруч з ним до останніх його днів. Ставши вдовою, вона більше не вийшла повторно заміж. Жінка продовжувала проводити благочестиве і суворе життя, дотримуючись усіх заповідей і законів Божих. Відомо, що Праведна Пророчиця Анна, коли їй було 84 роки, була присутня в храмі при стрітенні Спасителя. Анна все життя вдень і вночі молилася, служила Господу і несла свою віру в народ, за що Бог наділив її даром пророцтва.

Мати Богородиці свята Анна

Пам 'ять цієї святої шанують 25 липня, 9 вересня, 9 грудня і, відповідно, 7 серпня, 22 вересня і 22 грудня за новим стилем. Подружжя Анна та Йоакім були праведні перед Богом, намагалися дотримуватися всіх заповідей. Вони були знатними людьми, але більше були відомі своїм смиренням і милосердям. У них був хороший дохід, але тільки одну третину вони витрачали на себе, іншу третину роздавали бідним, все інше жертвували в храм. Подружжя були бездітними, але ніколи не нарікали і не скаржилися, лише палко молилися Господеві, змиряючись з його волею. Якось священик Рувим під час церковного свята заборонив Йокіму приносити пожертву Богові і вигнав його з храму. Він вважав, що

бездітний чоловік не гідний приносити жертву Богові. Йокім дуже засмутився і вирішив не повертатися в рідний дім. Він пішов у пустелю, де рівно 40 днів молився і тримав суворий піст. Коли Анна дізналася про те, що трапилося, вона почала просити Бога про дарування їй чаду. Анна вважала, що вона винна в їхньому сімейному горі. Жінка молилася про дитину і дала обітницю, що якщо вона з "явиться, то віддасть її на служіння Господеві. У цей момент перед нею з 'явився ангел, який сказав добру новину, що Бог почув її молитви і дарує їй дочку, яка буде благословенною. З тією ж новиною ангел прийшов до Йокіма. Невдовзі відбулося зачаття благословенного чаду. У них народилася дочка, яку назвали Марія. Таким чином і з 'явилася на світ Пресвята Діва Марія.

Святі княгині Русі

Анна Новгородська є святою благовірною княгинею (преподобною). Її пам 'ять вшановують 10 лютого (23 лютого - новий стиль), а також у третій тиждень по П' ятидесятниці спільно з Собором Новгородських святих.

Анна Всеволодівна є святою преподобною княжною. Її пам 'ять вшановують 3 листопада (16 листопада). Анна Кашинська - благовірна велика княгиня свята інокиня. Її пам 'ять шанують 2 жовтня (15 жовтня), а також 12 липня (25 липня - за новим стилем), і в перший тиждень після 29 червня.

Інші святі з іменем Анна

Для того щоб зрозуміти, якого числа день ангела в Анни, потрібно переглянути всіх святих з цим ім 'ям. Вище було детально розглянуті деякі святі з цим ім 'ям, але не всі. Ось інші:


  1. Анна Готфська. Її пам 'ять вшановують 26 березня (8 квітня - новий стиль).
  2. Праведна Анна: почитають 31 березня (13 квітня - новий).
  3. Анна Віфінська - свята преподобна. Її пам 'ять вшановують 13 червня (26 червня), 29 жовтня (11 листопада).
  4. Мучениця Анна (Агнія), пам 'ять шанують 5 липня, (18 червня за новим стилем).
  5. Анна Левкадійська, 24 липня (5 серпня - по новому).
  6. Мучениця Ганна Адріанопольська, вшанування пам 'яті - 22 жовтня, (по новому - 4 листопада), 28 жовтня за старим (10 листопада за новим стилем).
  7. Мучениця Ганна Перська, шанують пам 'ять 20 листопада (3 грудня - за новим стилем).
  8. Ганна Попова і Ганна Боровська - новомучениці, їх пам 'ять шанують 11 січня (у 1942 р. були розстріляні за віру).
  9. Ганна Єфремова - новомучениця, 17 лютого вшановують пам 'ять святої.
  10. Ганна Корнєєва - новомучениця, шанують 26 лютого.
  11. Ганна Четверикова - новомучениця, день шанування 2 березня.
  12. Ганна Благовіщенська, новомучениця, преподобномучениця, шанують 11 березня.
  13. Ганна Шашкіна, новомучениця, шанування пам 'яті 11 травня.
  14. Ганна Горохова, новомучениця, вшанування пам 'яті 20 березня.
  15. Анна Сєрова, шанування пам 'яті 13 серпня, новомучениця.
  16. Ганна Єжова, шанують 29 серпня, новомучениця.
  17. Ганна Ликошина, її пам 'ять вшановують 11 жовтня, новомучениця.
  18. Ганна Зерцалова, шанування пам 'яті 27 листопада, новомучениця.
  19. Ганна Остроглазова, шанують 23 листопада, новомучениця.
  20. Ганна Івашкіна, вшановують пам 'ять 23 грудня, новомучениця, сповідниця.
  21. Ганна Столярова, шанують 23 грудня, новомучениця, схимонахиня.

Важливо пам 'ятати, що день ангела імені Ганна буде прикріплений до тієї дати, яка йде ближня після дня народження. Дивитися треба на дати нового стилю.