Учені знайшли незаперечні докази існування Ісуса Христа

0

На півночі Йорданії торік була виявлена унікальна знахідка – свинцеві книги. На думку вчених, колекція з стародавніх манускриптів здатна перевернути всю біблійну історію.

Що являють собою книги? Свинцеві пластини (одні розміром з наш паспорт, інші – з кредитну карту) скріплені між собою металевими кільцями. На аркушах – символи і ієрогліфи давньоєврейською, арамейською, давньогрецькою мовами. Значки та літери не вигравірувані, а наплавлені. Велика частина тексту зашифрована.

 

Частину тексту вдалося розшифрувати. У ньому йдеться про Христа і його останні дні. Деякі вчені вважають, що всі пластини можуть являти собою згадану в Біблії Книгу одкровень. Втім, це ще треба довести.

Так, на одній з ілюстрацій зображений план стародавнього Єрусалиму. За стінами міста на узвишші (на Голгофі?) Стоять хрести, на яких були розіп’яті Христос і розбійники. Окремо зображено будову – можливо, це місце, куди наближені віднесли Ісуса після зняття з хреста і де він воскрес три дні потому.

Але і це ще не всі сюрпризи: у книгах є «портрет» якоїсь людини. Зображення, правда, далеке від досконалості, проте вчені обережно висловлюють думку, що це, можливо, сам Ісус Христос. А деякі фахівці йдуть ще далі у своїх припущеннях: а раптом Сина Божого відобразили для нащадків ті, хто безпосередньо був із ним знайомий? Якщо це підтвердиться, сенсація забезпечена!

Коментарі закриті адміністрацією